Tel: 0332 440 997 |
Vedeti punctul 16 :) Cu totii avem sansa sa ajungem la UN MILION...
Pentru multi antreprenori, intrarea pe mediul online poate parea un taram total necunoscut, fiind considerat o adevarata aventura. Desi nu o recunosc insa, multi dintre cei care intra in mediul online, nu doresc decat sa isi maximizeze profiturile, chiar daca vorbim despre site-uri de mici dimensiuni, necunoscute si fara relevanta pentru motoarele de cautare.
Astfel, chiar daca unii incep timid o afacere online, mai mult ca un hobby, la un moment dat isi arata preocuparea pentru valorizarea site-ului si transformarea lui intr-o afacere de succes. Si, indiferent de marimea sau complexitatea site-ului, antreprenorii adevarati intotdeauna vor cauta sa-si diversifice fluxurile de capital, pentru a-si spori profitul.
Pana la a va schita insa o strategie de marketing adecvata, va prezentam serie de pasi prin care puteti duce afacerea dumneavoastra online pe culmile sucesului.
1. Lucrati permanent la site
Un site static, pe care nu s-au mai pus informatii de foarte mult timp si pe care preturile si produsele nu sunt actualizate frecvent, nu va castiga niciodata in notorietate si nici nu va atgrage clienti noi. Aceasta in lipsa unor investitii masive in publicitate, desigur.
2. Incepeti prin a vinde propriile voastre produse
Tendinta generala in zilelel noastre este sa luam totul de-a gata si sa vindem mai departe, punand un adaos comercial consistent. Avantajul comercializarii propriilor produse este ca avem libertatea de a ne alege noi pretul si marja de profit, fara a fi constrans de preturile marilor distribuitori en gros.
3. Stabiliti preturi rezonabile
In cazul in care sunteti producator, stii cel mai bine costul real al unui articol si cat ai putea sa adaugi pentru pretul final, astfel incat sa ai o marja de profit rezonabila. Daca sunteti doarcomerciant, atunci aveti grija la preturile de pe piata. Uneori, si cativa centi in plus sau in minus la un prod us pot face diferenta.
4. Popularizeaza si vinde propriile servicii
Acest lucru este valabil atat pentru serviciile pe care le poti vinde online, cat si pentru afaceri in fizic, precum cabinete de avocatura, firma de consultanta, cabinete medicale sau diverse saloane de masaj ori medicina traditionala.
5. Reducati cat mai mult cheltuielile
Comercializarea de produse si servicii online va scuteste de multe alte cheltuieli. Astfel, ai avantajul ca, pe online, nu ai nevoie de un spatiu pentru desfasurarea activiatii, serviciile oferite fiind disponibile atat cat iti permite timpul.
6. Nu lucra cu stocuri mari. Incearca sa iti dezvolti afacerea in preluarea comenzilor si lasa distribuitorul principal sa livreze marfa, din depozitele proprii. Acest lucru te scuteste de o multime de probleme, cum ar fi inventarul si stocurile, de care nu stim cat timp ai sa te ocupi.
7. Recomanda produse afiliate. Acest lucru presupune, de fapt, incheierea unui parteneriat cu o alta companie, careia ii poti comercializa produsele in baza unui comision dinainte negociat. Iar pentru popularizarea acestui produs poti pune un banner pe site sau in dreptul articolului de care vorbesti pe site.
8. Vinde spatiu publicitar. De indata ce site-ul tau va inregistra un oarecare trafic, vei fi capabil sa vinzi spatiul publicitar de pe site. De obicei, advertiserii sunt tentati sa cumpere spatiu publicitar, daca sunt directionati de un numar mare de vizitatori pe un anumit site.
9. Diversificati modalitatle de valorizare a site-ului
Vanzarea de spatiu publicitar nu trebuie sa fie singurul vehicul prin care sa va cresteti site-ul. Nu putem preconiza acelasi succes la alte companii, cata vreme viziatorii nu se incadreaza in targetul lor. Prin urmare, va trebui sa venim permanent cu inovatii la site.
10. Creati parteneriate cu alte firme, propunand vanzarea anumitor produse similare sau combinarea difertor game de produse, cu impartirea echitabila a profitului. In fond, nimeni nu are de pierdut dintr-o astfel de afacere, cata vreme produsele partenerului vor beneficia de traficul si numarul de vizitatori de pe site-ul dumneavoastra. Cat priveste profitul, acesta este usor de cuantificat, cata vreme se vede foarte clar cati vizitatori platitori sunt intr-un anumit interval de timp.
11. Incepeti propria campanie de afiliere. Incercati sa recrutati colaboratori, asa-numite persoane afiliate, care sa va recomande produsele pe site, contra unui procentaj din fiecare produs vandut. In acest mod veti avea posibilitatea de a va creste exponential fluxul de venituri. Prin urmare, cu cat veti avea mai multi afiliati, cu atat va largiti plaja de posibili clienti si de cresterea vanzarilor.
12. Profitati de toate posibilitatile de publicitate. Asa cum alte companii apeleaza la dumneavoastra pentru inchirierea de spatiu publicitar, la un moment dat, va trebui sa faceti si dumneavoastra acelasi lucru, pentru a va creste vanzarile.
13. Combinati modelele de vanzari. Nu e nimic gresit in a incerca mai multe moduri de a va maximiza profiturile. Unii antreprenori incearca multiplicarea retetei pe mai multe afaceri similare, in incercarea de a obtine un profit cat mai rapid. Sfatul nostru este sa va concentrati pe o afacere care ati vazut ca merge si sa o dezvoltati.
14. Gasiti un model de vanzari inovativ. De multe ori, antreprenorii se plafoneaza in metode imprumutate de la altii, pe care nu le imbunatatesc deloc. Aduceti noutatea pe site-ul dumneavoastra, chiar daca imprumutati un model de vanzari care nu are nicio legatura cu domeniul vostru de activiate.
15. Promovati produsele cele mai vandute
Fiecare companie are „vedete” si „codasi”, cata vreme nu toae produsele se vand la fel. Concentrati-va pe produsele care au cel mai mare succes, investind in promovarea lor.
16. Asigurati mentenanta si garantie
In cazul in care vindeti produsele proprii, asigurati-va ca puteti oferi calitate clientului. Acesta va aprecia si mai mult un produs, daca acesta va beneficia de o minima garantie si, eventual, mentenanta pentru anumite servicii.
17. Vindeti si piese de schimb
Nu va limitati doar la produse finite. Multe ansambluri sau produse alcatuite din componente detasabile se defecteaza in timp si au nevoie de piese de schimb. Oferirea acestora va constitui un avantaj fata de concurenta.
18. Oferiti referinte despre produsele comercializate
Nu va sfiiti sa postati pe site informatii adecvate despre un anumit produs, chiar daca acestea provin din alte surse. Mai ales in cazul afilierilor, trimiterea catre reviste de specialitate sau filmulete pe net poate constitui un avantaj.
19. Vindeti spatiu publicitar celor care sunt interesati de piata dumneavoastra de desfacere. De multe ori, puteti gasi produse afiliate la care nici nu va ganditi, dar care au un numitor comun cu afacerea dumneavoastra.
20. In cazul in care dispuneti de resurse financiare, nu evitati modalitatile de marketing platite. In online, ca in orice alt domeniu, ce este gratis sau ieftin s-ar putea sa nu aiba acelasi succes ca o investitie bine tintita in publicitate.
90% dintre antreprenori
nu studiaza
MARKETING
Fii printre primii care primeste
Manualul de Marketing
Webmagnat